Hemma i hagen igen

m_vallning-hemma-ace-aug-07 (1).JPG

Nu håller vi oss till våra egna får ett tag, Ace och jag. De är osedvanligt tröga, men har i alla fall börjat röra på sig, så att det går att hämta dem och driva lite grand, även om Ace hela tiden hamnar alldeles för nära fåren, innan de flyttar på sig. Nu har vi vallat i tre dagar utan ett enda missöde och det känns skönt. Shania rådde mig att gå tillbaka till grundträningen och även om det är det jag tycker att jag håller på med hela tiden, så har jag tränat en hel del inne i den lilla hagen för att kunna ha bättre kontroll över Ace i framdriviningen. Innan jag gick ut i dag, bestämde jag mig för att träna tre saker: Visselsignaler, cirkeln då Ace går långt ut ända fram till kl 12 och gärna över kl 12, samt någon delning. Jag visslade i stort sett enbart ”vänster” i dag och det visade sig behövas, för han reagerade inte alls de första gångerna.

m_vallning-hemma-ace-aug-07 (3).JPG

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Vallning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *