Höet är inne!

Fredag morgon hade jag inga större förhoppningar att höet skulle pressas och tas in. Visserligen sken solen, men jag visste att Filip hade många åtaganden utöver mitt hö, så jag trodde att han ville vänta till lördag, eftersom väderprognosen var god och marken i min hage fortfarande var lite sur, så att det understa höet inte riktigt ville torka, trots alla vändningar av det. Men vid halv tre kom Filip och började stränga höet och han sa att vi fyratiden skulle han pressa det, så då var det bra om vi var beredda. Han kom kl fem och det blev tre balvagnar fulla med hårdpressat hö, 400 balar. Så nu får jag antingen köpa fler får, sälja hö, eller bränna upp det till våren. Mina får behöver ungefär hälften så mycket under en vinter. Nu ska jag bara stänga för hagen och göra en 50 metershage i hagen, så är det bara att sätta igång och valla. Härligt!!

m_filip-strangar-pressar-hoet-070720.JPG

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Vallning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *