Inställd valpträff

I dag ringde Robban och berättade att hela hans familj hade blivit magsjuk, så de måste ställa in valpträffen tills vidare. Åh, så besviken jag blev! Hoppas nu bara att det inte blir snöstorm, så att den inte kan bli av i år. Jag har lärt Svante, min yngste son, att när något tråkigt händer, ska man tänka på minst tre saker som är bra med det. Först kunde jag bara komma på en bra sak, och det var att jag kan mata baggarna själv i morgon. Det hade blivit problem annars, för grannen som också har en bagge som går med min är borta hela dagen i morgon. Sen kom jag på, att det är lite skönt att sova i morgon bitti. Om det hade varit valpträff skulle jag senast fått gå upp klockan 0600 och det är lite tidigt nu när det är så mörkt. Men något tredje kan jag inte komma på. Nu håller jag bara tummarna för att familjen snart är frisk igen.

Under tiden tyckte Robban att jag kunde träna Nick i långlina i tjugofemman, lägga honom, när han satt igång fåren och kalla in honom. Det lät som ett utstuderat skämt, vilket det också kändes som, när jag gick ut. Jag var tvungen att använda båda händerna med kraftiga handskar på, för att hindra Nick att kasta sig in i flocken, när han väl fått igång dem och att kalla in honom – glöm det!! Anna L som var där och vallade sin Flynn och Krilles Race tog Nick och gick runt med honom en stund. Hon tyckte att han ändå uppförde sig någorlunda väl, i alla fall, om han inte tilläts komma alltför nära flocken. Då vet han inte vad han ska göra och då exploderar han.

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Inställd valpträff

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *