Livsfarligt för mig att inte uppdatera på några dagar!

I dag när jag tänkte uppdatera bloggen, så hade ”edit”knappen försvunnit och jag hade ett väldigt sjå, innan jag hittade rätt adress och kom in. Sedan var jag inne på min hemsida och skulle lägga in något där också, men även det strulade, förmodligen p g a att jag glömmer hur jag ska göra mellan varven!

Nåväl, någon tävling för Ace och mig lär det inte bli den här gången heller, om man inte plötsligt kan starta med betydligt fler får än förra gången i Bråfors. (Det framgår inte av vallreg. hur många starter det blir). Men det är 41 anmälda och av dem är 17 från hemmaklubben, så om det blir 20 som förra gången, så har vi andra tre platser att slåss om. Good bye!

I fredags var vi dock och vallade hos Kicki tillsammans med Marianne S och Nova. Kicki hade fyra ungtackor som var riktigt roliga att valla på, då de inte riktigt ville gå dit vi ville alla gånger. Ace fick hämta dem i skogen två gånger, dit de tagit sin tillflykt och det klarade han utan att bära sig dumt åt och han är också såpass stark, att de lydde honom, trots att de egentligen inte alls ville gå ut på ängen igen, då baggen stod i sin hage och trånade efter dem.

Kicki hade fått lära sig något nytt som vi båda förut trott inte alls var bra. Om hunden inte tar ut svängen ordentligt i hämtet, bör man kalla tillbaka den och börja om, gärna flera gånger!! Jag prövade det med Ace i vänstern och det gick faktiskt ganska bra. Men jag undrar om man bör göra så alltför ofta. Blir det inte då så, att hunden får en tendens att spontant stanna i hämtet?

I går när jag var ute och visade upp Ace’ färdigheter i min egen hage, hade han lite svårt för att lyda på långt håll, så i dag tog jag på honom långlinan igen som jag inte använt sedan i somras och så tränade vi fösning på linans längd. Ständigt måste jag gå tillbaka till grundträning!!

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *