Mera vallning med Ace

Tackorna blir lite tamare för varje gång jag vallar och det beror nog mest på att Anna och Krille vallar på dem ganska ofta. I dag var Ace och jag ute och vallade en stund. Det går bra så länge jag ser till, att Ace har ett ordentligt avstånd till tackorna. Då klarar han både att hämta dem och att fråndriva. Tyvärr håller han inte spontant ut tillräckligt mycket i framför allt vänsterhämtet och då kan det hända att han kommer lite för nära och då blir det lätt jakt. Han var där i dag, men som väl var lyckades jag få stopp på honom, innan han fullföljt någon jakt.

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *