Mörkötävlingarna 25-26 augusti 2012

 

 Här ser vi Annelie Wallin som är fårägare på Mörkö och som var tävlingsledare. Bakom henne står Krille och Anna. Krille och Race blev tvåa första dagen.

Och här är vinnaren dag 2 Anna Larsson som pratar med domaren. Flynn ligger nog i bilen. I dag regnar det av och till.

Nu har Shep och jag tävlat IK1 igen. På lördagen var det varmt och soligt och vi hade startnummer 25, eftersom jag bytt med Britt Perez som skulle på bröllop och därför behövde mitt tidiga startnummer fem. Eftersom jag lagt märke till att det brukar gå bättre ju senare man startar var jag ganska nöjd, men också lite irriterad, eftersom jag blir så nervös och magen blir i olag.

Publiken dag 1. Solen skiner och det är vackert vid Skanssundet!

Jag skickade vänster och Shep kom in alldeles för tätt intill fåren, vilket gjorde att de spratt iväg åt vänster dit det var en väldig dragning och det hjälpte inte att jag skrek ”come bye” allt vad tygen höll. När fåren och Shep kommit ner till stolpen och vi påbörjade fösningen kändes det bättre. Fåren var plötsligt mycket lugna och jag kunde styra Shep och dem relativt obehindrat, vilket inte gjorde att vi gick spikrakt på linjen utan det blev lite krokar här och var. Men runt kom vi och vi fick också till en delning efter lite trixande. Det blev lite strul vid fållan, men jag stod väldigt stilla och flyttade Shep bara små små steg i taget och plötsligt var fåren inne där också. För första gången hade vi tillsammans klarat alla momenten! Jag blev nästan gråtfärdig av lycka. Det gav dock inte så mycket utdelning i poäng, då hämtet var så dåligt. 57 p blev det.

Domaren Peter Nilsson i samspråk med Ragnhild Larsson från värdklubben Sörmland.

På söndagen hade vi ett tidigare startnummer och nu var det dåligt väder med regnskurar hela dagen. Vi startade som nummer sju och det regnade lite grand då, men inte så att det störde. I dag skickade jag höger för att pröva om all träning åt det hållet givet något resultat. Det hade det inte. Shep kom in lika tidigt och tydligen la han sig inte ner och han tog inte mitt vänsterkommando heller. Eftersom han dessutom slagit över, kom han farande med fåren ungefär på samma sätt som dagen innan, vilket betydde att de missade framdrivningsgrindarna. I dag kändes fåren spattigare och när vi föste på andra benet kändes det inte riktigt bra. Men jag försökte så gott jag kunde hålla fåren på linjen och i drivningen lyckades jag med det, men då hade jag lagt Shep och fåren gick snällt med mig, vilket inte riktigt var meningen förstod jag sedan. Vi kom till delningen och vi delade dem ganska snabbt. Jag trodde inte, att jag fått styr på de båda fåren och trodde att jag skulle behöva fortsätta att driva bort dem, när domaren ropade, att det var klart för länge sedan. Då var Shep och fåren ganska långt från tratten som vi då skulle ta dem igenom. Jag gick till tratten och fåren kom efter och jag lät Shep ligga kvar i sin position långt borta. Sedan flyttade jag honom bara en aning och si fåren rann igenom rännan. Bingo! 10 p där i alla fall! Sedan visade sig att vi fått fullt även på delningen och att Peter bara dragit två p på drivningen, så trots att hämtet var lika dåligt som på lördagen fick vi ihop 71 p och ett andrapris!! Härligt!

Sedan berättade Annelie som ställde ut fåren, att om jag bara hade lagt Shep uppe vid utställningen och sedan givit honom vänsterkommandot hade även hämtet gått mycket bättre, för Shep hade en väldigt fin attityd där uppe! Så bra att jag fick veta det och så bra att jag fick det rådet. Det ska jag verkligen tänka på i Bråfors nästa vecka. Tänk, om vi då kunde få ihop de olika delarna, så att vi kunde få riktigt många poäng, så många som Shep egentligen är värd. Det vore härligt. Det är så roligt, att kunna vara ute och tävla nu och träffa samma människor och några nya varje gång på olika håll i vårt land.

Här ser vi Meril Stiernströmoch Rookie som vann dag 1.

 

 
Kåre och Inger Tallbäck var också med och tävlade med Cora och Bell. Det gick bra för båda.

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *