Nick

I dag är årets sista dag 2011. Strålande sol och frost. Härligt väder att både valla i och promenera i. Anna och Krille kom hit och vallade kl 10 och jag tog med mig Nick i ett stadigt grepp i långlinan och gick ut när klockan närmade sig elva. Krille vallade med Fog som skulle hämta utan kommandon. Det gick bra men kanske lite fort. Fog tog sedan in fåren i tjugofemman och jag gick ut med Nick. Så fort han kom närmare fåren lugnade han ner sig betydligt och passet gick bra, även om han exploderade en gång, då vi kom lite för nära. Annars svänger han ut alldeles frivilligt och smyger fram, när han närmar sig djuren och stannar när jag säger ”stanna” och lägger sig när jag säger ”ligg” (nåja).

Vid ett tillfälle när fåren stod i ett hörn fick han inte ut dem och jag valde då att låta Nick ta dem andra vägen. Krille påpekade efteråt att där skulle jag ha tagit Nick i kort koppel och hjälpt honom att få loss fåren. Det var första gången fåren utmanat Nick och det berodde förmodligen att en tacka tröttnat på Anna och Krilles hundar och tyckte att nu fick det vara nog.

För övrigt tyckte Anna och Krille också att Nick gick mycket bra, bättre än när de såg honom för en vecka sedan. Det känns riktigt roligt. Det ska bli spännande att åka till Peter Nilsson och få släppa Nick lös.

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *