På Agdala igen

I dag åkte Shep och jag åter till Agdala och vi var där redan kl 0900. Det var spännande att se, om Shep skulle lyda mig bättre i dag än förra gången. Jag har försökt att vara lite strängare den senaste veckan.

Det var som om jag fått en helt ny hund igen!! I fösningen gick Shep lugnt och fint, men nu förstod han även vänsterkommandot mycket bra och lydde genast, när jag stoppade honom igen, om jag bara ville justera linjen. Det kändes riktigt bra. Jag försökte att vissla ”vänster” så ofta jag kunde, men den signalen förstår han inte ännu. Dessutom gick han fel på ”away” flera gånger, så där måste vi öva mera.

Det var fyra tackor och en av dem ville hela tiden lämna de andra tre. Trots detta ville jag se, om vi kunde dela dem två och två. Det lyckades faktiskt två gånger, så jag kände mig väldigt stolt. Saken blev inte sämre av att det var strålande soligt och varmt väder.

Carina kom också ner och vallade med Fay och det såg riktigt bra ut det också. Efter en fikapaus tog jag in fåren i den lite mindre avlånga hagen och där fick Shep fösa fåren utan kommandon (i möjligaste mån) fram och tillbaka, fram och tillbaka. Det klarade han bra, även om det gick lite fort just när de skulle vända håll.

Riktigt härligt!

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till På Agdala igen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *