Shep och Ace

 

Då det finns de som varit oroliga för hur det skulle gå att ha ytterligare en vuxen hanhund, när jag redan har en sådan, tänkte jag berätta lite, om hur det gått hittills.

Ace har ett par gånger markerat att hemma hos oss är det han som bestämmer bland hundarna. Shep har då genast retirerat. Jag lämnar aldrig hundarna ensamma i samma rum och det är heller inga problem, när jag är hemma, för Shep följer mig som en skugga och Ace ligger helst kvar i något hörn i husets mer avlägsna delar.

När vi är ute, springer Shep lös och Ace är i koppel, då det inte går att lita på att Ace inte jagar varenda rådjur, älg eller hjort som kommer i vår väg. Ace och Shep kan mycket väl stanna till och nosa på samma fläck.

När vi kommer hem öppnar jag pannrumsdörren och Ace  går in. Shep stannar då automatiskt utanför. (Ibland går Shep in först och då lägger sig Ace lika automatiskt utanför). Jag klär av mig och torkar tassarna på den hund som är inne och släpper sedan in honom i hallen, stänger dörren och ropar in nästa hund.

Vår katt Tekla var till en början lite misstänksam mot Shep. Hon hade inte så bra erfarenheter av Nick som hela tiden ville leka med henne, men efter ett par dagar upptäckte hon att Shep knappast tittade på henne en gång, så hon har slappnat av och ligger lugnt i mitt knä när jag tittar på TV och Shep ligger under soffbordet.

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *