På Agdala

 

I morse åkte jag till Agdala för att göra läxan vi fick av Peter. Kicki och Lexi kom också dit. SMHI hade lovat regn och snö, men det var uppehåll hela tiden, så det blev riktigt trevligt.

Jag la Shep enligt Peters recept och sa ”lie down” ett par gånger utan större framgång. Men när jag då hötte med näven och sa ”duu”, så flydde Shep och lydde inte ett dugg, när jag försökte lägga honom igen. Kicki tipsade mig då om att sätta långlinan på honom, så att han förstod att det inte lönade sig att fly. Fast egentligen måste jag bara bli lite snabbare på att skicka i väg hunden. Jag har så svårt för det där med höger och vänster… I alla fall blev Shep riktigt duktig på slutet och gjorde mycket stora bågar runt fåren. Kicki tränade samma sak med Lexi, något vi alla behöver gå tillbaka till lite då och då, troligen.

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *