TRÄNING

I går, när jag gick in på Vallreg. trodde jag inte mina ögon, när det visade sig att Shep och jag fått en plats på IK1:an i Bråfors om två veckor. 17 reserver blev det. Ett bra startnummer fick vi också, precis i mitten av startfältet.

Så nu gäller det att träna, så att Shep får ett bättre djup i hämtet, får ner tempot framför allt i framdrivningen, men också i fösningen. Christer S, sms:ade mig så lämpligt i går och erbjöd sina tjänster, så på måndag reser vi till honom för en träningsomgång. Tills dess får jag valla på fåren borta i Mervallahagen, vilket inte är optimalt, då där är så mycket sly och högt gräs, men jag kan också åka bort till Hista och valla på de fåren där. Då får vi träna på att inte tappa dem, när vi kommer, vilket vi faktiskt lyckades med förra gången jag var där.

I dag var vi i Mervallahagen och Shep fick så lämpligt bara med sig en tacka och fyra lamm, så det blev en väldigt rörlig och bra grupp att valla på. Det går dock lite för fort… Högervisslan fungerar oftast, åtminstone när det är naturligt för Shep att springa höger… men vänstervisslan förstår han fortfarande inte alls. (Suck!) Stoppsignalen fungerar dock ganska bra och även framåtvisslan.

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *