Träningskväll mm

Onsdagen den 20 aug hade jag skrivit upp mig för en träningskväll här hemma för hugade mälarmårdare. Fyra medlemmar anmälde sig i mycket god tid och en lite senare men bara preliminärt. På tisdagar arbetar jag och är hemma vid 18-tiden. Döm om min förvåning, när två av medlemmarna ringde kl 18 i går och berättade att de hade svårt att hitta hit. Nåväl, det var bara att få i sig lite att äta och byta om. Förklaringen kom nästa dag. I den första annonseringen om träningskvällen stod det att den skulle vara tisdagen den 19, vilket jag snabbt ändrade p g a arbetet.

I hagen går nu de åtta tackor med lamm som jag tänker behålla över vintern samt de fem utskottstackorna. Mina fårvallare ville helst ha lugna får, så jag gjorde ett halvhjärtat försök att dela av flocken, vilket inte lyckades, eftersom varken jag eller Ace lärt sig detta ordentligt ännu. Ace satte dock fart på fåren som rusade ner mot hagens gräns mot skogshagen. Där hoppade utskottstackorna + ytterligare två tackor över staketet, medan de lugna, fina stannade kvar och vi hade en perfekt grupp att valla på.

Fåren hade naturligtvis en viss dragning åt det håll som tackorna försvunnit och det blev en del bräkande, men hundarna var duktiga på att fånga upp tackorna och hålla dem på plats. Det blev mest cirkelövningar och fösningar, där hunden skulle lära sig att lyda och det gick riktigt bra.

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Vallning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *