Träningskväll 2

Även på den riktiga träningskvällen kom två ekipage, (Kåre och Inger) och vi började med att valla på hela flocken. Det gick mycket bra, då både Tex och Sali är så lugna och försiktiga med djuren. Det var fascinerande att se hur Kåre stod utanför hagen och visslade Sali att ta fåren åt alla håll och kanter i hagen. Han försökte också ta fåren genom en smal ränna som jag byggt, men där gick han bet. 13 tackor är lite för många för den övningen.

Även Ace skötte sig bra och jag försökte vinnlägga mig om att göra som Mosse lärt mig. Jag hade piskan i handen och försökte få Ace att gå som jag vill utan att kommendera honom alls. Det är svårt när han fått upp farten runt djuren, men det går bättre och bättre att få honom att förstå att han ska byta håll, sedan jag stannat honom, om jag visar honom det, genom att ställa mig så.

Tyvärr började det ösregna efter ca en timme, så vi fick avbryta, då Kåre och Inger inte hade med sig några regnkläder. Kåre vallade med paraply ett slag, men det höll inte i längden.

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Vallning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *