Utskottstackorna


Tänk, vad lite det behövs. Både i dag och i går har Ace och jag kunnat valla på de fem skygga fåren som går här i skogshagen. Allt detta tack vare att Lexi och Kicki var här i fredags och gav dem en lektion. Tidigare har tackorna bara flytt från den ena ändan av hagen till den andra och jag har av rädsla för jakt inte vågat skicka Ace. Så fort han har gått ut för att hämta fåren har de stuckit all världens väg. Men inte i går och i dag. Kanske berodde det också på att Ace’ flankeringar blivit bättre och jag snabbare i mina kommandon, men det kan inte vara hela sanningen.

Vi tränade i hörnet mot hästhagen, vilket hästarna tyckte var otroligt intressant. Jag tror, att det har varit nyttigt för Ace att få känna, att han kan hålla fåren om han flankerar ordentligt. Han började jaga vid ett tillfälle, men tack vare att jag lyckades behålla mitt lugn, kunde jag ganska snabbt styra upp det och Ace kunde fortsätta att valla.
Däremot lyckades vi inte i att bara driva fåren utan att jag kommenderade som vi gjorde en gång under Gunnels ledning när dessa får gick i Mervallahagen. Fåren är fortfarande mycket tveksamma till människor och springer bara förbi mig, när Ace driver dem åt mitt hålloch håller jag då tyst är risken för jakt överhängande.

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *