Vallning x tre

I går bestod fredagsklubben av Kicki och mig. Vi åkte först upp till Äleby och vallade på fåren där. Det gick bra. Vi övade flankeringar. Det var roligt att valla på andra får än de vanliga. Trots att tackorna hade lamm, var de mycket rörliga, vilket dels berodde på att många lamm redan var tre månade gamla, dels på att fåren inte är särskilt invallade.

När vi var nöjda där, åkte vi hem för att tukta de fem springfåren i min hage. Lexi hade inga stora svårigheter att stoppa dem och när hon visat var skåpet skulle stå, kunde även Ace och jag valla på dem. De fick stå vid staketet och jag fortsatte att träna flanker med ibland gott resultat, ibland mindre gott, fåren flydde inte en enda gång.

På kvällen cyklade jag till Mervallahagen med Ace framför mig och där fick vi leta länge och väl, innan vi räknat in alla fåren. Här gick flankeringarna ännu bättre, kanske p g a allt sly och träd mm. Fåren är dock väldigt tröga, så det vi tränar är att jag står vid fåren och Ace får springa runt dem i så vida cirklar som möjligt.

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *