Valldagbok den 23 juli 2006

I dag gick det fort och lätt att få in en liten flock i 25-metershagen, då alla fåren (utom ett!) var på rätt sida staketet.

Ace lyder bättre och bättre och nästan alla kommandon fungerar perfekt, men fortfarande förstår han inte varför jag ber honom gå höger, när jag står på ett sådant sätt att vänster är det naturliga. Vänster och framåt fungerar däremot mycket bra. När jag stannar Ace och ger nya vänster eller högerkommandon flankar han dessutom oftast ut mer och mer. Fåren är fortfarande ganska springiga och springer gärna förbi mig. Trots det lägger sig Ace genast ner på mitt kommando och blir inte det minsta stressad av att fåren springer. Underbart!! Undrar hur lång tid det ska ta, innan han i alla lägen förstår att ”gå”betyder höger och ingenting annat? Det blir till att vara kvar i 25-metershagen, tills han begripit det.

ace-britta-ihagen2-060720 (10).jpg

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Vallning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *