Valldagbok den 21 juli 2006

I dag hade jag tänkt att vi skulle kunna gå ut ur 25-metershagen och pröva en liten liten stund i stora hagen. men jag hade bestämt mig för att först skulle vi valla i den lilla hagen och bara om Ace löd alla kommandon från alla håll och kanter, skulle vi gå ut. Det gjorde han inte. Vänster och framåt gick mycket bra, men ”gå” och ”ut” sämre. Han lyder dock ”gå” mycket bra, om jag står rätt, men eftersom han inte gjorde det några gånger, när jag stod bredvid honom och inte heller i fösningen i skogshagen, när vi skulle ta in fåren och jag hade Ace i lina, så ville jag inte försöka göra något som kunde bli för svårt. Vi får avvakta några dagar till. I morgon och övermorgon är vilodagar från vallningen. Vi får se om poletten ramlat ner på måndag.

ace-britta-ihagen2-060720 (5).jpg

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Vallning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *