Valldagbok fredagen den 4 augusti 2006

Nu är min strategi att vänta in fåren. De beger sig alltid ner i stora hagen vid något tillfälle under för- eller eftermiddagen. När de väl är där, tar jag med Ace och vallar, så slipper vi råka ut för några bakslag i skogshagen.

Ace blir allt säkrare på höger och vänsterkommandona och framåt har han kunnat sedan länge. Jag försöker lägga in en vissling efter vänsterkommandot nu, men jag glömmer för det mesta av det. Ace är mycket uppmärksam och lyder som en blixt. Det enda som ännu inte fungerar på de här fåren i alla fall är att hämta dem. Han går visserligen ut när jag säger vänster eller gå, men efter en stund viker han in mot fåren, så då måste jag lägga honom och göra om kommandot. På så vis kommer han visserligen runt, men det blir snävt och skulle nog inte hålla på 100 meter.

Däremot kan jag stå kvar på min plats och låta honom fråndriva i hela den stora hagen och det går mycket bra!

ace-britta-ihagen2-060720 (6)_renamed_31047.jpg

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Vallning. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Valldagbok fredagen den 4 augusti 2006

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *