Vallhundsprov i Breviksnäs


Ovan ser du platsen, Breviksnäs där vi försökte göra vårt första vallhundsprov, Ace och jag och det gick inte alls, nej. Precis det jag oroat mig för mest hände. Ace hämtade inte fåren och jag hade inte vett på att bryta i tid, utan han fick hålla på, tills det gick över styr och han började jaga. Mosse som hade en träningshund och även en förare från Öland, misslyckades också, men de lyckades tala om att de klev av banan. Det är kanske därför man ska tävla ofta, så att man lär sig det åtminstone.

Det var bättre under Liz’ första tid. Då hade man hämtet sist, så då fick vi i alla fall gå banan, även om inte heller hon lyckades hämta fåren.

Mosse vann förstås som vanligt, den här gången med sin unghund Moss som bara är ett år gammal. Här nedan ser du foton på hur det såg ut.

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *