Vallkurser hos Zonja Ottosson 2020

Zonja rådde mej att nära flocken och har Jing en bit bort. Sedan var utmaningen att få Jing att gå ut ordentligt från flocken och stanna kl 12 och sedan ta fram dem till mej. Första gången gick Jing alldeles för fort och snävade in och därmed skrämde hon fåren. Vi tränade inne i en tjugofemma och målet var att Jing skulle stryka runt kanterna. Detta fick jag sedan träna hemma tills det satt.Den 14 april  var vi tillbaka och då gick det mycket bättre. Jag kunde till och med gå före fåren och Jing bakom utan att fåren sprang om mej.

Hos Zonja den 14 april

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.