Vallning i Hista

Ett par gånger har Shep och jag nu varit och vallat i en hage vid Hista, där några bekanta har sina får. Fåren är så gott som oinvallade.

I dag (14/6 2012) var vi där och det blev väldigt svårt i början för det visade sig att hagen var betydligt större än jag visste om och fåren betydligt skyggare än de verkade första gången vi var där. Fåren sprang i väg och ställde sig i ett hörn av hagen bortanför stora snår med buskar, skog och nässlor. Shep och jag sprang fram och tillbaka bra många gånger, innan vi äntligen lyckades få ut dem på den fria ytan. Sedan försökte jag verkligen vara noggrann och göra min läxa enligt Peters recept och jag tycker faktiskt att vi lyckades över förväntan.

På eftermiddagen gick Shep och jag sedan till Mervallahagen och vallade lite på de egna fåren och de är också precis lika svåra att få fram bland all sly, högt gräs och buskar, men även det gick till slut, även om halva flocken flydde.

Nu sover Shep gott under skrivbordet.

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *