Vallning med lamm

Nu går jag ut i fårhagen en gång om dagen och vallar med Shep. Framför allt tränar vi visselsignalerna. Då gäller det  att stå rätt, när jag visslar, så blir det lättare för Shep att förstå vad han ska göra. Framåt och stanna (ligg) är i stort sett klara, men det är värre med vänster och höger. Förmodligen är jag inte särskilt bra på att vissla dem, så det gäller att träna i bilen.

F ö ser Shep riktigt läcker ut i fösningen och han delar springer också igenom hålet, när jag delat fåren utan tvekan och är duktig på att hålla den avdelade flocken borta från den andra, trots att den hemskt gärna vill sälla sig till storflocken. Några tackor tycker inte om att bli vallade utan vill skydda sina lamm, men Shep hanterar dem mycket bra. Det är så roligt!!!

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *