Valltävling i Sorunda

I dag hade Mälarmårdens vallhundsklubb en IK2-tävling hos Kåre och Inger Tallbäck i Sorunda. Jag fick åka med Krille dit, eftersom doktorn förbjudit mej att köra med gipsat finger. Det var en gråmulen morgon som övergick i regn och när vi klev ur bilen, blåste det också. Men det visade sej att tävlingsplatsen låg i lä och regnet snart kom av sig.

Banan var mycket annorlunda än de brukar vara. Hämtet var relativt kort, men i gengäld låg det snett bakom en holme, så om hunden skickades höger, kunde den till en början med inte se flocken. Detta ställde till en del bekymmer för vissa hundar. Sedan skulle hunden driva fram fåren genom grindar som låg väldigt mycket till höger om föraren och sedan runda en pinne som inte stod, där föraren stod, utan snett framför. Det var dessutom drag både här och där, så förarna tyckte att banan var svår, men rolig. Fåren var lättfotade så länge hunden låg på, men stannade hunden, stannade fåren.

Många hade mycket svårt att dela fåren och enligt domaren Mosse berodde det oftast på att fåren inte känt sig väl behandlade ute på banan. Ungefär en tredjedel av ekipagen fick slut på sina poäng i delningen eller rännan. Vann gjorde Peter Nilsson med Tarzan  från Södra Dalarna med 89 p och tvåa kom Sven Sognevik med McRoy på 87 p. Han är numera medlem i Stockholm-Uppsala vallhundsklubb. På tredje plats kom dock en mälarmårdare, nämligen Sanna Engborg med Isa. De fick 85 p.

 

Sorunda-IK2-okt-09 (8)

Här vallar Isa under ledning av Sanna. Fåren rundar just pinnen.

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *