Vallträning igen

I dag stod halva gänget får i skogen och hälften i hagen. Jag hade fått för mig, att Ace och jag skulle träna ”look back” i dag, så efter några drivningar och cirklar, skickade jag upp Ace i skogen för att hämta skogsgänget som stod i två familjegrupper ganska långt ifrån varandra. Det var inga som helst problem att fösa ihop dem och driva dem ut i hagen. Ace klarade detta galant. Inte för om jag vet, om jag riktigt kom ihåg hur jag skulle träna ”Look back”, men på det sättet vi gjorde det, gick det i alla fall bra. Jag delade fåren vid ett flertal gånger och Ace är mycket säker, när han springer in emellan till mig och han har heller inga problem med att driva i väg den grupp jag bestämmer.

Jag tog in hela flocken i lilla hagen och där tränade jag visselsignaler. Högervisslan går fortfarande inte, men när Ace väl förstått åt vilket håll han ska gå, springer han runt ordentligt och stannar först när jag stannar honom kl 12. Nu känns det som om han inte har så mycket mer att lära på dessa lugna får, så i kväll ska en vallkompis och jag gå i väg till bagglammen hos grannen och försöka valla in dem. Det ska bli spännande att se, om Ace även klarar springiga får nu.

Jag har också skaffat fram lite färgglada koner och annat som vi kan göra en bana av, så att vi kan träna oss i att fåren ska gå på linjen.

m_vallning-ace-min-hage-070905 (2).JPG

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Vallning. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Vallträning igen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *