Visselsignaler

I dag när Shep och jag vallade på lammen, använde jag visslan nästan hela tiden och det gick mycket bra! Framför allt upptäckte jag att Shep plötsligt tog vänstervisslan nästan helt felfritt! Vad kul det är, när man plötsligt märker så påtagliga framsteg! Dessutom skickade jag Shep på lammen som försökte smita så gott de kunde, så att både de och Shep försvann ur synhåll, men efter en liten stund kom Shep tillbaka med hela flocken = dolt hämt! Kul!

För en stund sedan gick jag ut till tackorna för att se om Shep fortfarande kunde visselsignalerna och det kunde han (nästan). Han gjorde ett par fel, både åt vänster och höger, men från 80% rätt har han på ett par dagar gått till 95% rätt. Bra jobbat, Shep!

Nästa mål är att få ner tempot på lammen i fråndrivningen. Än så länge måste jag vissla ner Shep ideligen för att det inte ska gå för fort.

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *