Vallning i Hista

I går åkte Shep och jag till Hista för att valla på lite mer oinvallade får som omväxling. Det visade sig att lammen var avskilda, så det var bara tackorna kvar. Det var ju bra, för nu blev det ännu mera fart i hagen. Den tiden är förbi, då fåren lyckades fly in i snårskogen, då vi kom. Nu tar jag fram Shep så försiktigt och skickar runt honom i draget och vips är de infångade. Allt gick verkligen mycket bra, Shep lydde alla mina signaler på rätt sätt. Rätt som det var såg jag en bil som saktade in på vägen bredvid hagen och den t o m stannade. Jag gick närmare och det visades sig att det var fårägarna själva, Anita och hennes man. (Fåren går inte på deras ägor). Så då fick jag visa upp Sheps vallningsförmåga och det var bara roligt för han skötte sig perfekt. De sa, att de var väldigt glada över att jag vallar in fåren åt dem, för de har visserligen en bordercollie själva, men de vallar inte särskilt mycket med den. Jag erbjöd mig genast att hjälpa till när de ska ta in fåren t ex.

Ända sedan jag var på banträning hos Sanna tycker jag att Shep har utvecklats två steg till. Han går ut fint i både höger och vänsterhämten och han lyder mina signaler mycket bra. Om jag bara själv kunde lära mig vänster och höger till 100% skulle mycket vara vunnet!

Efter vallningen blev jag bjuden på kaffe av Hazel och Ulf, vilket också var mycket trevligt. Måtte vi nu inte bli bortlottade på alla tävlingar som vi anmält oss till! Det är alltför många överanmälningar både till Mörkö och Bråfors tyvärr.

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *