Ingela och Midge på besök

Här tar vi igen oss efter vallningen.

I dag kom Ingela M och Midge för att träna lite vallning. Midge har inte fått valla så mycket på sista tiden, så det kändes lite nervöst för Ingela förstod jag. Shep tog in fåren i tjugofemman och sedan gick Ingela där med Midge i koppel och tränade fösning. Det var ett bra sätt att lugna ner henne på. Dels fick hon träna att inte gå upp mot fårens huvuden, dels att lyda Ingela och inte kasta sig ut.

Sedan tog Shep ut fåren i stora hagen och Midge fick springa runt fåren. Hon hade en tendens att komma in lite för nära och ett par gånger gick hon in och jagade, men det mesta gick bra. Shep höll ordning på fåren, så att de inte smet.

Sedan tränade jag att stå kvar och låta Shep driva fåren genom en ”grind” som jag gjort av ett par pinnar på ganska långt avstånd. Det klarade han bra, även om han tog fel på vänster och höger ett par gånger via visslan.

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *