Banbygge på Ing 1

Nästa helg ska det bli dubbelhämtstävling på Ing 1. Där har Stefan Engström arrenderat 25 ha mark.

Vi var sex stycken förutom Stefan som anammat inbjudan att bygga banan. Ingen av oss hade någon större rutin i att göra detta, men Danne Joelsson åkte i alla fall till Agdala och hämtade Mälarmårdens vagn och Stefan körde först och visade fältet som vi ska vara på.

Det fanns en hel del diken, så det blev till att traska och gå med flexinät och grindar, men efter ca tre timmar, först i varmt solsken och sedan i hällande regn, hade vi gjort ett uttag, satt upp nät, där fåren ska övernatta och nät i uppsamlingsfållan, samt satt upp erforderliga grindar. Stefan ska komma och putsa fältet lite bättre under veckan och någon ska låna fler grindar, så att vi kan bygga det andra uttaget på fredag kväll. Det ska bli spännande att se hur det kommer att fungera med helt andra ansvariga för tävlingen än det brukar vara!

 

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *