Träning i Mervallahagen

I går var första gången som Shep själv hittade fåren som låg gömda bakom högt gräs! Kul!

I dag tänkte jag att han skulle göra om bravaden, men det gick inte alls, utan jag fick visa var de var. När vi vallat lite fram och tillbaka ställde jag fåren ganska långt bort och lite skymt och gick i väg med Shep. Jag skickade honom höger, men han gick in för tidigt och hittade inte fåren (Precis som på Bråforstävlingen). Jag försökte få honom att titta bakåt, ”look back” brukar fungera, men inte i dag. Han förstod ingenting utan blev bara mer och mer förvirrad. Till slut gav jag upp och tog med honom så långt fram att han kunde se fåren och då skickade jag honom.

Så ställde jag fåren i andra ändan och han fick hämta dem ett par gånger till. Till slut ställde jag dem skymt igen och den här gången gick det bra. Jag kunde ju själv inte se, när Shep var framme kl 12, så jag väntade ut honom och han kom så fint med alla fåren! Kul! Detta måste tränas, tills det sitter!

 

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *