I fårhagen igen

I lördags kom Ingela och Midge och tränade lite vallning med mig och Nick. Tyvärr var tackorna lite för skygga för Midge som inte tränat sedan jag hade lammen i hagen, så efter lite spring hit och dit tog vi in tackorna i tjugofemman och tränade enbart fösning i långlina.

Ju fler gånger Nick får gå så i hagen, desto bättre verkar han förstå att det är bara när jag bestämmer som han får valla fåren. Visserligen koncentrerar han sig, så snart vi  kommer ut på vägen och han får syn på fåren, men ska vi då någon annanstans, säger jag till honom och han ger sig nästan direkt och springer i väg längs vägen i stället.

Det ska bli så spännande att se vad som händer när jag släpper honom på fåren. Vi ska få en lektion med Peter Nilsson i början av januari, så då får jag veta. Måtte det bara inte komma en massa snö, så att allt blir inställt!

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *