Nick och jag i fårhagen igen

I dag stod fåren i skogshagen, när vi kom, så det vara bara att försöka få ner dem till ängen, så att vi skulle kunna träna lite grand. Nick var väldigt bra på att spontant ta ut svängarna, när jag smackade på honom. Jag höll naturligtvis hårt i långlinan, men Nick gick så pass långsamt och flankade så rätt, att vi utan problem fick ut fåren först i stora hagen och sedan in i tjugofemman.

Nick är fortfarande lite för het, när han kommer inom ett visst avstånd till tackorna, men jag får honom både att stanna och att lägga sig ner på kommando. Nu är jag så sugen på att släppa långlinan för att se vad som händer, men jag vågar inte, om jag inte har en instruktör vid min sida. I morgon  blir Nick åtta månader gammal, lika gammal som Ace var när han kom till mig.

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *