Valldagbok den 2 aug. 2006

Ace går från klarhet till klarhet! I går var vi hos Marianne Steffansson och vallade, när hon hade träningskväll. Ace skötte sig superbra, la sig när fåren fick fart, tog in dem i fållan, tog ut dem lugnt och stillsamt ur fållan, blev inte upphetsad av gammeltackan som försökte injaga skräck i hundarna genom att gå till anfall. Hon försökte lite inne i fållan, när Ace var där, men hon slutade snabbt.

I dag när vi var hemma, stod en flock vid grinden och ville in i skogshagen. Jag sa åt Ace att hämta dem och han gick ut vänster, sprang så en stund, slängde ett öga på fåren och kastade ut vänster ännu mer, och det gjorde han om ett par gånger, utan att jag behövde kommendera honom!!

vallträning-hos Marianne-060801 (11).jpg

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Vallning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *