Vallning hemma med Anna, Flynn, Race och Shep

Anna Larsson kom hem och vallade en stund på eftermiddagen i går. Vi började med att Shep tog inhälften av tackorna i fållan och så fick han valla på dem som var kvar. Nu låg fokus på att få Shep att vinkla ut ordentligt på nära håll och att hålla jämn fart i fösningen så att jag  inte skulle behöva lägga honom. När han gick för fort ropade jag SHEP med grov röst och hjälpte inte det blåste jag ner honom. Det gick riktigt bra till slut. Jag ställde mig sedan framför fåren med Shep bakom och kommenderade honom vänster eller höger. Sedan stannade jag honom och han fick gå åt andra hållet, allt för att han ska lära sig lyssna och öppna upp huvudet. Det gick riktigt bra.

Anna och Flynn gjorde ungefär samma saker och det fascinerande med Flynn är att när Anna ger ett sidokommando och Flynn ska hämta upp fåren, vinklar han ut väldigt bra och får upp farten något alldeles otroligt. Bra tempoväxlingar skulle en domare säga.

Sen fick Race valla en stund. Han ser så läcker ut, den hunden. Anna föste med honom och sedan fick han gå runt fåren och hon stannade honom överallt i cirkeln. Det gick bra, men jag måste erkänna, att jag inte var riktigt fokuserade på vad som hände, för det kom ett iskallt regn just, trots löfte från SMHI om uppehållsväder och sol hela dagen.

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *