Vallträning i Sorunda igen

 

Anna med Froy och Shep.

Även på torsdagen kunde Shep och jag åka till Sorunda och valla på Kåre och Ingers får, den här gången tillsammans med Anna Carlsson.

Det är så härligt att ha så stora ytor att röra sig på. Det känns som om jag har ett helt smörgåsbord av träning att välja mellan. I dag hjälpte Anna mig. Hon tyckte att jag skulle koncentrera mig på att träna hämt på korta avstånd, så att jag verkligen kunde se till att Shep höll ut bakom fåren och kunna påverka honom att göra det, om han skulle vilja snika in. Och till min stora förvåning och glädje, så klarade Shep detta riktigt bra.

När jag sedan förlängde avståndet fick jag åter uppleva hur Shep sprang ut vinkelrätt från mig och höll på att tappa kontakten med fåren. Då stannade jag honom och kommenderade honom framåt ända tills han var ganska nära fåren, då jag gav ett nytt sidokommando.

Nästa övning var att få Shep att stanna klockan tolv, men sedan starta mjukt och fint från den positionen. Det är svårt för honom. Han vill gärna studsa upp varpå han skrämmer fåren. Men efter idoga övningar i att vissla upp honom och därpå genast vissla ”stanna” fick jag ner tempot rejält och då går Shep verkligen väldigt fint.

Anna tränade sina båda unghundar Zac och Spot(?) i en ganska liten fålla och det gick mycket bra. Zac fyller just ett år. Dessutom tränade Anna sin vuxna hund Froy att dela. Detta har de haft lite svårigheter med efter det att Anna råkade ut för en hjärnskada efter en ridolycka för ett år sedan, men nu gick det bra igen. Froy och hon ska tävla IK2 i helgen, så vi hoppas att det kommer att gå bra där också.

TACK Anna för all hjälp under träningen! Det var jätteroligt! Och tack Kåre och Inger att vi får komma!

Anna tränar Zac i lilla hagen.

 

 

 

 

Shep vilar.

 

 

 

 

Shep vallar.

 

 

 

 

Froy vallar.

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *