Nick

Nick föddes den sjunde april 2011 och han kom till mig i juni just när min man låg på sjukhus och hade opererats för tarmvred. Nick var en pigg liten bordercollie som var överallt samtidigt. Jag köpte honom av Robban och Grainne Lönnqvist. Robban har framgångsrikt tävlat i vallning både med Boman, Nicks pappa och med mamma Molly. Framför allt Molly var Robban mycket förtjust i. Hon hade varit mycket lätt att träna. Hon kunde nästan allt själv från början, så det var bara att sätta ord på det. Jag hoppades naturligtvis att det skulle bli samma sak med Nick.

Som valp var han väldigt alert. Smidig som en katt och mycket uppmärksam, men också väldigt intensiv. Jag fick jobba mycket med att lära honom av att skälla på allt och alla. Det gick bättre och bättre.

Fåren var han otroligt intresserad av från första dagen. Tyvärr så intresserad att jag inte vågade släppa långlinan, förrän efter att jag varit på kurs hos Peter Nilsson och då var han nio månader gammal. En månad senare åkte jag på kurs igen och då var han så intensiv, att inte ens Peter klarade av att stoppa honom. Därför rekommenderade Peter mig att sälja Nick för det behövdes någon med mycket mer pondus för att bryta igenom Nick. Robban köpte tillbaka Nick dagen därpå.

Kommentarer inaktiverade.