Ace och Nick

Nick och Ace på gräsmattan augusti 2011

Nick och Ace på gräsmattan augusti 2011

Jag kan redan nu se att Ace och Nick är väldigt olika i sina temperament. Visserligen var Ace redan åtta månader, när han kom till mig, men han har säkert aldrig varit så alert som Nick. Ace är t ex inte intresserad av mat, medan Nick nästan hoppar upp på diskbänken, när det vankas mat. Nick kan göra vad som helst för en godbit, Ace tar nådigt emot en om han måste. Nick gnäller och skäller av både förväntan och rädsla, Ace skäller aldrig, det är hart när omöjligt att få honom att skälla. Kommer något i vägen som springer, en katt eller hare vill båda springa efter, men bara Nick kan jag stoppa genom att klicka och bjuda på godis, eller helt enkelt ropa på honom. (Än så länge i alla fall). När Ace ser ett springande byte, knäpper det till i skallen på honom och han bara springer och kan vara borta länge, alltför länge.

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *