Fredagsklubben

I dag var varken Gunnel eller Kicki med, när vi vallade hos Marianne på Lisö. Marianne skilde ut en lagom stor flock på två tackor och tre lamm som vi tog med till den stora hagen. Först gick jag in i fållan med tackorna och lät Ace gå runt fåren där. De stod dock så stilla och tryckte i ett hörn att det blev svårt för honom, att få någon plats, trots att han verkligen försökte. Inger och Tex hade samma problem. Det visade sig sedan att två av lammen samt en av tackorna hade så stor dragning till fårhuset, där deras lamm och/eller mamma fanns, att det var mycket svårt att få dem att gå åt motsatt håll.

Ace klarade dock att valla bort dem tillräckligt långt och där tränade vi drivning, cirkeln och även lite kortare hämt. I början var jag väldigt rädd, att Ace skulle göra inrusningar, om fåren fick för sig att sticka, och det hördes på min röst, sa mina kamrater, men så småningom kände jag mig lugn. Vid ett tillfälle tvekade jag lite när jag skulle skicka Ace och då menade han att han fick ta saken i egna tassar och sprang rakt mot fåren. Jag hann tänka många tankar, men när han vände upp, sa jag bara helt lugnt till honom att ligga, vilket han genast åtlydde! Sedan var det bara att börja om. Sedan gick allt galant, men jag var nog inte lika modig som när Gunnel peppade mig, utan stannade Ace, när det var risk för mycket spring. Det kändes dock mycket skönt, att jag har Ace i min hand till 95% nu, ja jag blev t o m så övermodig att jag anmälde oss till ett VP i maj månad, när jag kom hem. Det är dock överbokat, så vi kan bli bortlottade.

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *