Fredagsvallning p Liding

Det var lnge sedan Ace och jag vallade p Liding, men i dag var det dags. Vi stannade i vinterhagen, trots att det frn brjan var sagt att vi skulle ta fren bort till sommarhagen, d det inte r lika mycket drag dr av naturliga skl. Vi som var dr, Marianne, Inger, Gunnel och jag var dock verens om att det fanns mycket positivt att f ut av draget och dessutom ville jag grna valla inne i 20-metershagen som ocks finns dr.

Ace brjade med att hmta fren som sprang i vild karrir ner till frhuset igen. Som vanligt gr Ace in lite fr tidigt, men trots tackornas springighet och att Ace var vldigt nr bakom, s brjade han aldrig jaga!!! D har nd min trning i veckan ftt ngon verkan i alla fall.

De andra vallade ocks en omgng ute p det stora fltet och pltsligt var fren vldigt lugna. Vilken pverkan hunden nd har p fren!

I andra omgngen tog jag in tackorna i den lilla hagen och frskte driva p det stt jag gjort tidigare i veckan. Det var dock svrt. Gunnel tyckte inte att jag backade tillrckligt snabbt, nr Ace vl var bakom fren och inte la jag honom nr jag skulle och ibland la jag honom, nr jag inte skulle och nr jag gick igenom flocken, s skulle jag inte gra det fr att lgga honom, som jag trodde utan fr att f i vg honom t ngot hll. Som vanligt vgrade Ace att g ut ordentligt t vnster och jag frskte frst med kppen och sedan med piskan, men inget tycktes hjlpa. Ngon enstaka gng sg det nstan rtt ut, men jag blev helt slutkrd sjlv. Till slut enades damerna om, att jag nog borde valla med en annan hund fr att f knna hur det kndes, nr det blir rtt. Jag fick lna Ingers Tex. Och visst, hon gjorde allt rtt, nr jag visade hur jag ville ha det och det var pltsltigt ingen konst alls att f till en drivning med en hund balanserande bakom.
Sedan lnade Gunnel Ace och frskte gra om detta p rtt stt. Det gick betydligt bttre och lugnare n nr jag sjlv vallade Ace frutom kanske att Ace d och d slutade att valla fr att g till mig, men hon fick nd igng honom. Men vnsterflanken gick inte heller nu riktigt bra. Dr har jag mycket att arbeta med! Och det r vl det som r meningen. Dagens behllning fr min del, var att Ace hll sig i skinnet.

Inger tog in lilla Joe i 20-metershagen och efter att sprungit runt ngra varv, s fick Inger henne att balansera upp riktigt fint och lngt frn fren. Det var verkligen roligt att se!!

Gunnel visade ocks med Max hur balanseringsvningarna skulle se ut och han gick klockrent.

Ute i stora hagen avslutade Marianne och Nova med strningstrning som blev lite fr svr fr Nova. Spike la sig ocks i vallningen och d hade Marianne svrt att f Nova att g fram mot djuren. Hr behvs mycket uppmuntran fr att strka sjlvfrtroendet.

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Vallning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *