Fåren är här

ven om vi fortfarande inte kan valla, s br jag vl presentera mina fr! Fr ca tv veckor sedan reste min granne Brje och jag upp till Alunda norr om Uppsala och hmtade fem gotlandstackor med sex lamm. Jag fick lna min granne Ingrids hsttransport och Brje krde, s det gick alldeles utmrkt bra. Fren har acklimatiserat sig mycket bra i min skogshage och de r handtama, trots att de kommer frn en mycket stor flock. Tackorna heter Assa, Asta, Mssa, Elin och Elin. Det fanns ngon frklaring till att det var tv som hette Elin, men jag frstod den aldrig. De har olika nummer i alla fall och jag funderar p att kalla Elin 06 fr Inga Elin, efter en kollega som sg till att jag fick pengar till att kpa ett fr, nr jag slutade p min skola och gick i pension. Nu vntar jag intensivt p torrt vder, s att ngshagen kan bli slagen, het komma under tak och Ace och jag ska kunna brja valla. Jag vill inte riskera ngot genom att valla i skogshagen.

m_de-nya-faren-juni-2007 (9).JPG

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Vallning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *