Gammeltackorna har rest!

I dag kl 15 skulle Karin som jag lnat gammeltackorna av komma och hmta dem. Fyrtio minuter tidigare gick Ace och jag ut i hagen fr att samla ihop fren och ta in dem i frhuset i vntan p henne. Sin vana trogen sprang alla fren ut ur ngshagen in i skogshagen, dr flocken delade p sig och mina egna tama fr sprang in i frhuset, medan gammeltackorna gav sig av till ett i deras tycke tryggt hrn av skogshagen. Just d kom Karin, en halvtimme fr tidigt. Det var ju bra, tyckte jag, d hon hade bde hund och havrehink med sig. Det visade sig dock inte vara helt ltt att vertyga fren om det lmpliga i att komma in i frhuset, men det gick till slut. Vi byggde sedan en sluss ut till transporten och mina fr fick g ut i skogshagen igen, varifrn Ace vallade ner dem till ngshagen. Det gick bra. Nu terstod bara att f in gammeltackorna i transporten. Karin mutade dem med havre och frsiktigt och lugnt gick de nrmare och nrmare bilen. Men p halva vgen stannade de, d de fick syn p mig och Ace som stod alldeles bakom. Det var tydligen ingen god id, fr de stannade, stirrade p Ace och sedan sg en av tackorna sin chans att fly genom att promt hoppa ver tv grindar och ut i hagen. Rid!! Det var bara att brja om igen. Nu tog jag ut Ace och skickade honom vnster, nr jag sg hur fren stod och tryckte p sin vanliga plats lngst bort i hagen. Sedan tog vi det vldigt frsiktigt, Ace och jag. Jag la honom kl 12 och fren lugnade faktiskt ner sig och fljde mig en bit mot frhuset. Jag skickade fram Ace ngra steg i taget, lngsamt, lngsamt och si det fungerade. Nra ingngen hade Karin med Isa placerat sig och som vl var hll sig Isa i skinnet, s vi kunde fortstta vr lngsamma vandring rakt in i transporten och hur det nu var, s fungerade det. Fren gick raka vgen in och Karin var dr kvick som en vessla och stngde efter dem. Oj, s stolt jag var ver Ace!! Aldrig har jag sett honom jobba s bra tidigare!!

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Fr. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *