IK1-tvlingar p Haga grd i Jrna 28-29 juni 2012

S har Shep och jag gtt vra frsta tvlingar! Maria Trenter, Sheps frra gare var och tittade p torsdagen. Jag hade startnummer 28 och var inte riktigt lika nervs som jag brukade vara nr jag skulle tvla med Ace.

Nstan alla skickade hger och jag frstod aldrig varfr, fr jag tyckte vnster sg minst lika bra ut.Fraren fre mig skickade ocks hger och nr jag stod dr och tittade, s tnkte jag, att det r vl bst att jag ocks gr det d, feg som jag r. Men nr vi vl gick fram mot startpinnen visade Shep mycket tydligt, att han ville springa vnster, s d ndrade jag mig och la honom ordentligt vnd mot vnster. Det gick bra, ven om han kom in alldeles fr snvt bakom fren och det gick fort fram i brjan. Jag lyckade hejda honom p halva vgen och han klarade att f fren genom framdrivningsgrindarna, till min stora frvning, men nr han skulle ta fren runt mig blev svngen vldigt vid. Jag var nu vldigt nervs, att Shep skulle driva fren fr fort framt i fsningen, s jag la honom ideligen, vilket inte sg s vackert ut och sjlv lt jag nog ngot uppjagad. Shep fick dock igenom fren genom grindarna (tror jag) och till slut kom vi fram till rnnan innan delningen skulle brja men den ville de inte g igenom. Eftert sg jag varfr och Maria ppekade ocks varfr. Jag stod helt enkelt framfr rnnan och hindrade dem. (Det var ingen traditionell rnna, utan egentligen bara en markering av linjen).

Det visade sig redan frn brjan att delningen skulle bli den svraste nten fr de allra flesta.Den blev mycket riktigt lika svr som jag fruktat. Ju mer jag frskte, desto ttare flockade sig tackorna. Jag fick ett hl ett par gnger, men vips sprang de ihop igen, s Shep hann aldrig ta tag i dem. Dr slutade allts tvlingen. Vi fick i alla fall med oss 54 p, vilket r skapligt utan vare sig delning eller flla, tycker jag. (Det hade ju kunnat bli 74 p. Fllan var relativt enkel fr de flesta ekipage som kom s lngt.

Men det allra strsta fr mig, var att jag inte behvde vara orolig fr att Shep skulle gra ngra dumheter, fr det gr han aldrig! Det blir ju s roligt att tvla d!!

Nsta dag hade jag startnummer fem. Jag blev tillfrgad att byta till ett hgt startnummer, men vgrade, d jag ville vara avslappad och lugn resten av dagen. Dremot erbjd jag, att Shep och jag skulle ta in fren i uttaget nr vi gtt vr runda.

I dag skickade jag hger och det verkade mer motiverat, fr jag sg att fren hade dragning t vnster, d uttaget var t det hllet. Men trots att jag skickade hger, sprang fren som galningar t vnster och dessutom splittrade Shep dem, d han terigen kom in alldeles fr snvt bakom. Jag hade fullt sj att f Shep att samla ihop tackorna igen och det lyckades till slut, men de sprang sedan lngt utanfr framdrivningsgrindarna. Dremot blev svngen runt mig betydligt snvare den hr gngen och i fsningen fick jag ner farten p Shep riktigt hyggligt, s det sg mycket bttre och lugnare ut. Och till min stora gldje, lyckades vi ocks dela fren, visserligen frst p andra frsket, men nd. (Frsta gngen drev Shep dem en bit, men inte tillrckligt, p g a min usla timing, vilket i sin tur berodde p att jag glmde vad som var vnster och hger i upphetsningen. Rnnan som kom sist den hr dagen, missade vi dock. Eftert frstod jag att jag tagit fel sida. Det hade varit bttre om jag inte stllt mig i draget, utan ltit Shep gra det. I stort sett alla som gjorde det, klarade rnnan galant. Pongen blev dock inte mycket att skryta med i dag- bara 45 pong och nd sg det mycket bttre ut! Hmtet var dock en katastrof.

Nu vet jag vad vi mste trna p! Att Shep slpper fren i utgngen och fr ett djup bakom. Nr tv r att f ner tempot, s att jag kan hlla honom p ftterna.

Nr vi hade tagit in 11 grupper fr i uttaget var det dags fr frbyte och Shep och jag fick frtroendet att valla ver hela den stora flocken till utstllningsfllan. Hrligt! Shep sktte sig mycket bra och vi gjorde det alldeles ensamma.

Resten av dagen kunde jag bara flyta omkring, prata med deltagarna och funktionrerna och fotografera. Jag trivdes som fisken i vattnet. God mat serverades ocks av Carina och Stefan Engstrm. Och vilket flt Stefan stod med. IK2-orna som startade dag 3 och 4 hade 420 meter.Visst ser det ut som om jag delade?

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *