Jing har vallat i Getinge igen

P pskdagen, den 1 april var Jing och jag i Getinge igen fr att valla. Vi var mnga den hr gngen, frutom Anna Rosengren som ger fren var Anna Christiernin, Anna Frisk, Cecilia Alfsson och Jeanette Hellberg dr, alla med var sin bordercollie frutom Anna R som har tv.

Underlaget var bra, lite fruset men nstan barmark och Anna R tog ut sju obetckta trevliga tackor. Anna C fick brja och hon vallade med sin en gng s frskrmda Rick som hon kpt frn Frarna och som hon successivt ftt lra bli trygg och umgs med mnniskor. I vallningen gick det bra och de var mycket njda.

De vriga vallade i tur och ordning och det gick bra fr alla med eller utan hjlp av Anna R. Till slut var det Jings och min tur. Nu var hon riktigt taggad. Jag tog p henne lnglina, men trots den hade hon svrt att stanna p mitt kommando och framfr allt ville hon runt fren och jag insg efter en stund att jag bara trasslade in mig i linan s jag tog av den. D sprang hon runt, men alldeles fr nra och hon stannade inte p mitt kommando, trots att jag vntade tills hon var uppe kl 12. Jag blev mer och mer upprrd och hgljudd, men i stllet fr att sluta valla som hon tydligen gjort hos Eva E nr hon blev ruten till s hetsade hon upp sig nnu mer och gick in och sprngde flocken flera gnger. D slutade jag valla och hoppades att det skulle g bttre i nsta omgng. Men det gjorde det inte alls, snarare tvtom och efter en stund kom Anna R och bad mig andvnda lnglinan igen innan Jing skrmde vettet ur fren. Jing var nu s verhettad att hon inte lyssnade p mina kommandon och jag fick tjata ”lie down” fr att hon skulle lgga sig och nr hon gjort det reste hon sig genast igen. D kom Cissi ut och undrade hur jag tnkte och hon tyckte att det var bttre att jag bara stannande Jing med linan och inte sa ngonting. Efter ett tag tog hon ver och prvade om hon kunde p ordning p Jing. Det gick vl s dr. Till slut lyssnade Jing i alla fall lite bttre och jag fick ner tempot ngot. Men det kndes inte riktigt bra. Det r s sllan mina frvntningar stmmer med verkligheten.

Britta frsker stoppa Jings framfart

 

Jing driver fren till Britta

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *