Kurs hos Sanna


I dag var det kurs hos Sanna efter juluppehllet. Fr en gng skull sken solen, s det var riktigt fint, (lite kallt frsts). Sanna hade fyra gotlandslamm som inte vallats p p ngra mnader och hon hade stllt ut pinnar i en fyrkant i hagen. Vr uppgift blev att lta hunden driva fren mellan pinnarna och nr vi kom till ett hrn skulle vi frst stanna hunden och sedan pusha ut honom, s att fren vnde nittio grader.
Jag mrkte att Ace var vldigt lg, nr vi gick ut. Han ld mycket bra och smg mot fren till att brja med. I ngon vndning kom han dock fr nra fren och jag tappade koncentrationen ngra sekunder. Det rckte fr att han skulle ta sats och rusa in. Jag lugnade dock ner mig sjlv vldigt snabbt och bad Ace vnligen att lgga sig ner, vilket han genast gjorde och sedan kunde vi fortstta. Sjlv har jag ofta svrt att inse t vilket hll jag sjlv ska g fr att hund och fr ska komma rtt, men jag hoppas jag lr mig.

I nsta omgng fick vi efter ngra varv runt pinnarna ocks driva in fren i fllan och ut igen. Fren gick snllt in och Ace tog bestmt ut fren, trots att de var ganska griniga. Det momentet fick vi nog 4+ p.

Ytterligare en omgng blev det. D hade Sanna stllt upp pinnar i en rad utanfr fllan, medan fren fick st kvar inne i fllan. Vr uppgift blev sedan att lgga hunden bortanfr frsta pinnen, medan vi sjlva stod kvar framfr fllan. Sedan skulle vi kommendera hunden vnster och hger mellan pinnarna nda tills han var framme vid fllan. Ace klarar riktningskommandona mycket bra, men han stannade inte direkt, s det blev min lxa till nsta gng.

Som vanligt var det mycket roligt och stimulerande att bde valla sjlv och titta p medkursarna samt hra p vad Sanna rdde dem (och mig.)

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *