Vallkurs i Hällberga

Idag har det varit en rolig dag! Ace och jag har varit p vallkurs i Hllberga hos Marie Sderbom. Marie hade bjudit hem Carina Johansson frn Tjustvallarna som kursledare. Vi var sju ekipage som deltog, men tv av dem var valpkpare med sina sexmnaders valpar, s egentligen var vi bara fem som gick mnga gnger med vra hundar. Vi brjade i en mindre hage, ca 50×50 m skulle jag tro. Dr skulle vi alla visa vad hunden kunde och frska f den att g runt fren, slppa fren i flanken och verkligen g ut ordentligt. Detta r ju just det som jag har bekymmer med, s det passade utmrkt. vningen var ungefr densamma som jag gjorde med Egil i Skinnskatteberg, men Carina uttryckte sig kanske lite annorlunda och det kndes som att en polett nd trillade ner och jag pltsligt visste hur jag ska trna Ace fr att slippa inrusningar i all framtid, kanske fr att jag fick g vldigt nra Ace och inte bry mig s mycket om var fren befann sig. ( De nyfikna rackarna visade sig i stort sett bara g nrmare och nrmare oss). Vid frsta tillfllet hade Ace mycket svrt att slppa fren och han blev riktigt aggressiv mot mitt verktyg som jag hade att skrmma bort honom med. Jag bytte till en lite lngre kpp och d gick det kanske lite bttre, men inte bra. S fick han vila sig och nsta gng han gick ut och vi gjorde exakt samma saker hade Ace pltsligt frsttt att han skulle g bort, t o m lngt bort, och han kom riktigt lngt bort i cirkeln runt fren. D kunde jag lta honom driva lite ocks.
Efter lunch trnade vi utanfr p betydligt strre yta och s fste vi ocks, ngot som nstan alla de andra hundarna hade svrt med. Jag fick rdet att frska f Ace att ha ett lngt avstnd till fren och att jag styrde honom, s att han balanserade upp fren rakt. ven hr ute trnade vi p att cirkla lngt ut frn fren och det gick allt bttre. Ace gjorde inte ett enda frsk att rusa in under hela dagen!! Hrligt!

m_carina-johansson-kurs-070724-Hallberga (11).JPG

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Vallning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *