Vallning i Hölö

I gr var Ace och jag i Hl och vallade. Vi vallade hos Lena Abrahamsson tillsammans med Kicki och Lexi p en jttestor fin ng med fem ngot klistriga fr, men de var i alla fall rrliga och det var ju det jag ville ha.
Nr jag gick frsta gngen tyckte bde Kicki och Lena att Ace bara fljde efter fren och inte drev dem, s de gav mig goda rd hur jag skulle gra fr att f honom att driva och flanka ut ordentligt bakom fren och att han skulle hlla sig lngt bakom. Jag fick ett riktigt svettigt pass, d jag nstan sprang omkring i hagen och hotade Ace i svngarna s att han pendlade ordentligt. Oj, vad roligt det var! Ace gjorde inte ett enda frsk att rusa in eller gra ngra andra dumheter och nr jag skickade ut honom flankade han ut riktigt ordentligt tminstone fram till kl 10, dr jag fick lgga honom och ge honom ett nytt kommando. Lenas Billy och Lexi sktte sig ocks bra, ven om Billy har lite svrt fr att stanna lugnt vid kl 12 och det blev ett par splittringar i framdrivningen. Vi trnade ocks att f in fren i fllan och det var de inte pigga p. Nedan kan du se bilder p alla tre ekipagen.

I dag kte jag upp till leby p versel och letade reda p mina gamla fr och deras helt oinvallade lamm som vi ska skilja av i morgon. Nr vi hittade dem la jag Ace ner och ett stort lamm kom nyfiket fram och nosade ingende p Ace som snllt nosade tillbaka. Nr vi sedan brjade valla p dem hll de dock undan och frskte smita s gott de kunde. Hagen r enormt stor med bde skog och ngsmark, s jag vgade inte lta Ace springa helt fritt, men till slut fick vi ner flocken p en ganska stor grsyta och jag skickade runt honom, nr fren ville smita och det gjorde han mycket effektivt och bra. Jag lt honom ven driva lite grand och det klarade han ocks till beltenhet. S det ska nog g bra med avskiljningen i morgon och sedan har jag inte mindre n tre flockar att valla p hr hemma!! KUL!

m_vallning-hos-kickcki-o-lena-holo-070731 (28).JPG
m_vallning-hos-kickcki-o-lena-holo-070731 (8).JPG
m_vallning-hos-kickcki-o-lena-holo-070731 (22).JPG

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Vallning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vallning i Hölö

Ace och jag trotsade sngloppet och for till Dag i Hl fr att trna vallning. Kicki och Lexi kom ocks. Frst prvade jag med att g ut i den stora hagen och frska f Ace att springa runt flocken, men vi kom aldrig s lngt, fr nu ville Ace bara in och sprnga flocken och jaga tackor allt vad han frmdde. All lydnad var som bortblst. Jag fanns inte i hans vrld. Dag tog ver ett slag och frskte lxa upp Ace efter noter men han hade bara koncentrationen vnd mot tackorna och skulle p dem. D tyckte bde Dag och Kicki att vi skulle trna i fllan frst, fr att f Ace att frst, vem som bestmmer i en frhage. Jag bevpnade mig med en flrp i plast och s gick vi in. Efter bara ngra rundor, lugnade Ace ner sig betydligt och jag kunde slppa kopplet, utan att han gjorde ngon inrusning. Fortfarande blev Ace dock lite upphetsad nr han kom vldigt nra fren och han mste trnga sig in bakom dem, men jag fick d rdet att hjlpa honom genom att klatscha p tackorna bakar, s att de flyttade p sig utan att Ace mste komma s nr. I slutet lydde Ace mycket bra.
S hr sg det ut:

vallning-dag-060402 (18).jpg
vallning-dag-060402.jpg

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Vallning. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Vallning i Hölö

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vallning i Hölö

I gr var Ace och jag ivg och vallade fr andra gngen, trots mycket sn. Det r Dag Imre som plogat upp fina hagar i Hl. Frsedd med lnglina och longerpiska gick vi till aktion och Dag hjlpte oss.
Ace vet nnu inte riktigt vad det r frgan om, nr jag har stllt mig vid fren och vill ha ut honom i en vid bge runt fren fr att stanna kl 12. Trots att jag har placerat mig rtt och sger sch…. s str han antingen stilla eller s brjar han g rakt fram emot oss, eller s springer han t motsattt hll mot det vi tycker borde vara det naturliga. Han vill ocks grna in och splittra fren. Det som r bra r dock att om jag anvnder min bestmdaste rst, s kan jag f stopp p honom. Jag upptckte ocks att Ace har lttare fr kommandot ”stanna” n ”Ligg” och de gnger han kom upp till klockan tolv, var det ltt att f stopp p honom. Det kndes sknt. Ace verkar dock inte riktigt tnd hela tiden. Han vill grna ta frbajs och snbollar i stllet fr att valla och en stund var det roligare att spana in Albin, Dags hund n att jobba sjlv. Kanske ska jag lta honom hrja lite friare ett tag till?

vallning-dag-imre-britta-ace-060221.jpg

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Vallning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *