Valltvling i Borsns

 


Hr vntar vi p start.

Under helgen var Shep och jag i Smland och tvlade IK1. Vi bodde hos svrdotterns frldrar Inge och Berit ute p Flatvarp alldeles vid havet. Det r s vackert dr. Tyvrr hade jag glmt kameran hemma nr vi gick morgonpromenaden och solen hll p att g upp ver horisonten.

I Borsns var det ocks vackert. Jag fick lite Brforsknsla nr jag kom dit. Markerna var kuperade och frgaren anvnde kelpie, vilket r en frsvrande faktor fr oss bordercolliegare har jag ftt fr mig. Det visade sig, att mina farhgor slog in frsta dagen. Jag hade startnummer 21 och fre mig gick bl a Camilla Karlsson med sin kelpie. Det gick som vanligt mycket bra fr dem. De slutade tva. Nr jag skickade Shep vnster tnkte jag p alla rd jag ftt i Brfors och innan Shep var framme vid fren frskte jag stanna honom och ge honom ett nytt vnsterkommando, men det misslyckades helt. Shep stannade inte, men jag tror att han tog vnsterkommandot lite grand, men jag r inte sker. I alla fall kom han in fr tidigt bakom fren och startade dem alldeles fr bryskt, s dessa kom strtande som skjutna ur en kanon naturligtvis utanfr framdrivningsgrindarna. Men i slutet fick jag ner tempot hgst vsentligt och fren rundade stolpen i sakta mak. Jag pbrjade fsningen, men en tacka gick lite t sidan och det tlde inte Shep, s han gjorde ett litet utfall mot henne och det rckte fr att domare Peter skulle plocka av oss frn plan. Rid!! S besviken jag blev. Det blev ju inte bttre av att det ser ut som om han bitit i protokollet p Vallreg. d man bakar ihop bitn./dlig djurhantering. Frra veckan, nr Shep ocks vallade lite fr ”hett” hade domare Leif Larsson kryssat i rutan ”disk enl ant.” och skrivit ”het vallning” i kommentarsfltet. Mycket bttre tycker jag. Peter lovade ndra i protokollet, men n r det inte gjort, s vi fr vl se.

P sndagen gick vi i alla fall runt, ven om hmtet inte blev s mycket bttre. Den hr gngen gav jag inga dubbelkommandon, men skrek s det hrdes ner till motorvgen, att Shep skulle lgga sig bakom fren i hmtet. Det gjorde han, men eftersom han terigen gick in fr grunt, s blev det fr hg fart p fren och de flesta fren sprang utanfr framdrivningsgrinden igen. Sedan gick det i alla fall betydligt lugnare. Det blev lite krokar som skmde i protokollet alldeles vid grindarna, men i drivningen fick jag t o m berm fr att jag snabbt tog upp fren p linjen igen. Delningen gick bra, visserligen drog Peter 2 p fr ”hjlp” som jag inte riktigt frstod vari den bestod i, men jag fick behlla 8p. Dremot var det hart nr omjligt att f igenom fren genom rnnan. I sista sekund gick det, men det terstod d bara en pong. Peter sa sedan att det berodde p att jag stllt mig fr nra rnnan, s att jag skrmde bort fren. Alltid lr man sig ngot. Det slutade med att jag fick 64 p och det r jag vldigt njd med. Vann gjorde Carina Johansson med Dee som kommer frn Carina och Stefan Engstrms uppfdning. Dee har samma mamma och pappa som Carinas Fay men r ett r ldre. Carina fick 94 p p lrdagen och 95 p sndagen!! Kul!!

Hr ser vi Carina Johansson under prisutdelningen.

 

Shep hmtar fren och dessa missar grinden. Full fart p Shep.

Fsningen har brjat Peter Nisson, glad domare

Stefan Engstrm var snll och tog alla kort som jag r med p.

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *