Valltrning med Anna och Krille

I dag kom Anna och Krille och vallade som generalrepetition infr IK1-tvlingen i helgen. Fren stod i skogshagen, nr de kom och bara gammeltackorna hrde ordet vallning, s rusade de i hgsta fart i vg mot andra nden av hagen. De tta andra var mer tveksamma och dessa kunde Fog med ltthet fnga upp och ta ner i hagen. Bde Fog och Fonzie lyder vldigt bra nu och tackorna lt sig snllt vallas. De var dock ngot svra att dela p, men ven det lyckades s smningom fr bda hundarna.

Ace och jag hade varit nere och vallat tidigare p dagen och d p hela flocken. Den lyckades vi dela av, s att gammeltackorna gick t ett hll och mina tackor t ett annat. Ace tog kontroll ver mina tackor och dem vallade vi omkring med ett tag, men sedan bytte jag och Ace fick valla ut gammeltackorna ur hagen. Frst ville de fly den gamla vanliga vgen, men det satte Ace stopp fr och till slut kunde han lugnt och stillsamt valla ut dem genom grinden, dr de tacksamt sprang i vg bort frn allt vad hund heter.

Sedan frskte jag att f de tta terstende fren genom rnnan och det var inte ltt. Vi frskte nog minst tio gnger och till slut lyckades det. D mrkte jag att Ace inte alls var s lydig som jag trodde. Hger blev bara pyttelite hger och ligg fick jag sga ett par gnger fr att bli tlydd och just i sdana hr lgen r det ju mycket viktigt att hunden gr som jag sger, om fren str lite illa till.

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Vallning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *