14 juli -valldagbok

Otligheten tog ver i dag. Jag tyckte att Ace gick s perfekt i 25-metershagen hela veckan, s att jag ville prva utanfr hagen en stund ocks. Det gick bra att f in halva flocken, trots att fren befann sig i skogshagen i dag, men med linan i hand har jag full kontroll ver Ace. Inne i 25 metershagen visade jag stolt upp fr Ove hur bra Ace sprang bde t vnster och hger och han frndrev lugnt och metodiskt och la sig klockrent p mina kommandon. Jag skickade hem Ove, (fr skerhets skull) och tog ut frgruppen i stora hagen. Vl ute fick de vldigt brttom och Ace ansg, att han mste ha kontroll ver dem, s ven han satte fart och inga kommandon i vrlden hjlpte, s jag tog det ganska lugnt. Jag gick mot Ace och nr han vl hade singlat ut ett fr och var bakom det, s la han sig ner och jag kunde f fatt i lnglinan igen.

Jag pratade med Jonas eftert och han rdde mig att trna i 25- metershagen nda tills jag kan st var som helst i hagen och alltid f alla mina kommandon tlydda. Nr Ace r s sker, r det dags att ta ut fren. D kanske det ocks gtt s lng tid och fren blivit hanterade s pass mnga gnger, att det r lugnare. Lt oss hoppas! (Tyvrr blir det olika grupper som vi lyckas f in i lillhagen varje dag). Nu har vi paus under lrdag och sndag, men sedan stter vi fart igen.

valltraning-min-hage-britta2-060714 (12).jpg

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Vallning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *