17 juli valldagbok

Oj-oj, idag tog det lng tid att f in ett lmpligt antal fr i 25 metershagen. Alla fren var i skoghagen frn brjan och de har lrt sig vldigt bra, vad som vntar dem, om de ger sig ut p ngen. Jag hade Ace i lnglina och vgade inte slppa honom, vilket gjorde att fren sprang frbi ingngen flera gnger utan att vi lyckade hindra dem. Nr jag vl ftt ut dem som jag ville ha p ngen gick dock fsningen vldigt bra. Ace var lugn, lydde mig snabbt och tckte upp, nr fren frskte fly mot grinden.

Vl inne i 25 metershagen gjorde jag det som jag skulle. Jag stllde mig vid flocken och skickade Ace frst t vnster och sedan t vnster igen, s framt och s t hger. Oftast gjorde han rtt, nr jag stod rtt, men inte riktigt alltid. Vid ngot tillflle d jag stod bakom fren och skickade honom blev det rusch och Ace jagade ut ett litet lamm. Jag vet inte riktigt varfr det hnde och det tog en stund att f honom att lgga sig, men det gick till slut. Vi brjade om frn brjan och d gick det mycket bra. Det lr bli mnga rundor i den hagen, innan alla kommandon sitter som de ska. I morgon r det trningskvll hos Kicki. D ker vi dit och ser vad Ace tycker om de fren.

ace-letar-efter-far-060713.jpg

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Vallning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till 17 juli valldagbok

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *