Valldagbok den 20 juli

Att jag inte skrivit p ngra dagar beror inte p, att vi inte har vallat utan p att det kommit mycket emellan just nr jag skulle stta mig ner och skriva ner mina intryck. I tisdags var vi som sagt i Hl och vallade. Fren hade en tendens att fly ut i skogen, s det gllde att hlla reda p hunden. F var fren mycket mnniskovnliga och de var stndigt runt mina ftter. Ace lyckades singla ut ett fr en gng och jagade det, men fr vrigt sktte han sig. Jag gjorde dock bara det allra enklaste med honom, eftersom frhllandena var nya. Jag spelade in trningen p video och sg d, att jag har svrt att hantera piskan p ngot konstruktivt stt, s den lmnade jag hemma i gr, nr jag vallade i min egen hage igen. D frskte jag gra det lite svrare fr Ace genom att lmna fren och g nrmare hunden, innan jag gav vnster eller hgerkommandot. Det gick bra ngra gnger. Men jag kan fortfarande inte st var som helst i hagen och veta att Ace lyder mina vnster- eller hgerkommandon klockrent. Fler dagar i 20 metershagen behvs allts.

Nr vi fser in fren i hagen r Ace mycket lugn och lgger sig ofta spontant nr djuren brjar rra p sig. Han brjar ocks frst, vart fren ska fsas, men det r naturligtvis svrt fr honom att inte alla djuren ska med in. Det r lite verkurs, men vad gr man nr man bara har en hund?

ace-letar-efter-far-060713 (2).jpg

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Vallning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *